Llibre de música

REQUETETXEC. Descobrim els instruments i grups instrumentals

Materials didàctics per a mestres i alumnes

Requetetxec està dividit en 18 unitats i en cadascuna d’elles hi trobareu el següent  material:

  • Llibre del mestre: pretén ajudar el professorat a fer servir Requetetxec i cada unitat conté els següents apartats: Localització de la unitat; Introducció; Objectius i continguts de la unitat; Proposta d’activitats; Material addicional; Llista d’audicions de la unitat; Bibliografia especifíca de la unitat i Discografia complementària.
  • Fitxes de treball per a l'alumnat: Cada unitat té quatre fitxes de treball d’una pàgina, realizades en blanc i negre per tal que es puguin imprimir o fotocopiar. A les fitxes hi ha informació visual i escrita sobre l’instrument o la formació instrumental que es presenta, el seu context i la seva història. També hi ha els títols i autors de les audicions escoltades, i activitats a realitzar, l’última de les quals sempre és d’avaluació.
  • Material gràfic: En aquest apartat hi trobareu dibuixos d’instruments i agrupacions –sols o en el seu context-, partitures i musicogrames que apareixen en la publicació.
  • Audicions: Les audicions són el nucli de Requetetxec, ja que la major part de les activitats que proposem hi estan basades. La proposta d’activitats del llibre del mestre indica els moments en què suggerim fer escoltar cada audició. La majoria d’audicions del Requetetxec són tretes d’enregistraments que es troben al mercat. També trobareu exemples musicals que hem enregistrat expressament per a aquest projecte. Gràcies a ells tindreu l’oportunitat de fer escoltar a l’alumnat algunes audicions ben aclaridores i, en canvi, difícils de trobar: com sonen els instruments de la cobla per separat, els bordons d’un sac de gemecs, la manxa d’un acordió...